de
maquette
werkplaats

Ontwerpen, bouwen en verbeelden
Wat wij maken zijn discussiestukken. Wij werken met een team van professionals aan maquettes van verschillende schaalgroottes.

Maquettebouw is een driedimensionaal beeld hoe een interieur, gebouw of landschap eruit zou kunnen zien in een specifieke omgeving. Het is een tool om het creatief denkproces te stimuleren door te kijken naar-, te verplaatsen in- en te praten over- de bebouwde omgeving met inpassing van het te ontwikkelen ruimtelijke kwaliteiten.

Met maquettebouw brengen wij het gesprek op gang. Het is een vriendelijkere uitwerking waarin opties nog open staan voor opmerkingen en suggesties. Dat maakt een discussie veel levendiger. Onze ambitie is daarom om verschillende partijen (opdrachtgevers, stakeholders, ontwerpers, ontwikkelaars en gebruikers) inzichten te geven om uiteindelijk tot goede besluitvorming te komen.

Door onze achtergrond in architectuur begrijpen wij de anatomie van een gebouw. Wij combineren ‘ontwerpen, bouwen en verbeelden’ in maquettes waarin ambacht en techniek samenkomen. Vanuit onze ingerichte maquettewerkplaats kunnen wij aan de slag gaan met materialen zoals o.a. hout, gips en acrylaat.

Digitale technieken
In overleg met de opdrachtgever onderscheiden wij verschillende type maquettes. Abstracte vormen voor werkmaquettes en fijne detailleringen voor presentatiemaquettes: beide geven een eigen beeld en uitdrukking weer. Naast deze twee type maquettebouw specialiseren wij ons ook in interactieve maquettes door middel van projecties of augmented reality. Hiervoor vereist een continue wisselwerking met de opdrachtgever, zodat zij uiteindelijk met onze maquette(s) de juiste informatie kunnen overbrengen.

Ideeën wisselen? Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op via 06-197 924 21.

Bekijk ons werk op https://www.instagram.com/demaquettewerkplaats

Opdrachtgevers en samenwerkingen

Een greep uit ons maakproces