De connector in spé is een verblijfsplek die als connector van de wijk dient door verbinding te maken met de omliggende plekken en die ongeplande ontmoetingen bevordert. Zitgelegenheid, een park met uitzicht op prachtige bloemen en planten en een paviljoen met divers programma maken de verblijfsplek uitnodigend van karakter.

Het bedrijvenpark De Steiger in Almere-Haven wenst een verschuiving in bedrijfstypen te genereren. Daarmee zullen de behoeftes ook veranderen. Ondernemers van dit bedrijventerrein hebben invloed op het programma van de plek. Wat er in het paviljoen gebeurt, wordt door hen ingevuld. Kennisuitwisseling, inspiratie en zelfs samenwerkingen kunnen hierdoor tot stand komen. Deze continue beweging en uitwisseling van kennis en samenwerkingen is voor ons een vorm van circulariteit, naast de keuze voor duurzame en hergebruikte materialen. Met dit ontwerp wordt een basis neergezet voor Connector De Steiger. 

Status: finalist ontwerpwedstrijd

Locatie: De Steiger, Almere-Haven
Opdrachtgever: Gemeente Almere
In samenwerking met: Studio JAAF