Dit jaren 70 woonhuis wordt uitgebreid met een woon- en werkkamer. Belangrijk aspect in het ontwerp is de lichtinval en het behoud van zicht naar de tuin. 

Het interieur is geïnspireerd naar werk van Adolf Loos (1870 – 1933) in het Werkbundsiedlung Wenen: “Loos stressed that different domestic functions required rooms of different heights; spatial efficiency could thus be optimised by setting rooms at different levels and making increased use of stairs”

De aanbouw is vanuit bestaande ruimte in het verlengde doorgetrokken, haaks gepositioneerd ten opzichte van het bestaande huis. Door de toevoeging van een niveauverschil middels een aantal tredes stap je fysiek een “nieuwe” kamer binnen. Ook de extra hoogte die hierdoor in de kamer gecreëerd is volmaakt de ruimte als prettige woonkamer in het aangepaste huis.

Daarnaast zijn de zichtlijnen naar de tuin aanwezig en optimaal lichtinval is gecreëerd vanwege de puien die zuid georiënteerd zijn.

Status: vergunningstraject

iso3